Google Ads sertifikaları sahibi olmak için, Google’ın reklamlar konusunda hazırladığı sorularla yaptığı sınavlara girmek ve başarılı olmak gerekmektedir. Bu sınavlar akabinde alınan Google Ads sertifikaları her ülkede ve firmada geçerlidir.
Aşağıdaki listede “Google Ads sertifikaları nelerdir?” sorusunun cevabını bulabilirsiniz:
- Ads Temel Düzey,
- Arama Ağı Reklamcılığı,
- Görüntülü Reklamcılık,
- Mobil Reklamcılık,
- Video Reklamcılığı,
- Alışveriş Rerklamcılığı.
Google Ads Sertifikası Almak
Google Ads sertifikalarına sahip olmak istiyorsanız ve “Google Ads sertifikaları nasıl alınır?” diye merak ediyorsanız, izlemeniz gereken yol şöyledir:
- Google Ads sertifika sınavları için Google Partners hesabınızın olması gerekmektedir. Hesabınız yoksa mail adresinizle hesabınızı oluşturabilirsiniz.
- Hesabınızı oluşturduktan sonra Google Partners’a giriş yapmalısınız.
- Google Partners hesabınızı bireysel ya da şirkete bağlı olarak kullanabilirsiniz. Şirkete bağlı olarak kullanacaksanız hesabınızı ilk açtığınızda “Şirketim” kısmından bilgi güncellemesi yapabilirsiniz.
- “Sertifikalar” kısmında Ads ve Analytics olarak iki seçenek bulunmaktadır. Ads sekmesine giriş yapmalısınız.
- Açılan sayfadaki “Sınavlara Bak” butonuna tıklamalısınız.
- İlk başlıkta listelenen altı adet sınavı ve bu sınavlara daha önce girilip girilmediği, başarılı olunup olunmadığı ya da geçerlilik süresinin dolup dolmadığı gibi bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.
- Buradan sertifikasını almak istediğiniz sınava tıklayarak sınavınızı başlatabilirsiniz.
- Bahsi geçen sertifikaları almak için girdiğiniz sınavları en az %80 başarılı olarak tamamlamanız gerekmektedir.
Google Ads Sertifikalarının Faydaları Nelerdir?
Google Ads sertifikalarının katılımcılara sağladığı yararlar aşağıdaki gibi listelenebilir:
- Kişiler Google Ads sertifikası sınavlarında başarılı olup sertifikasını aldığı takdirde dijital reklamcılık konusunda uzman olduğunu belgelendirebilmekte ve müşterileri karşısında prestijli konuma gelebilmektedir.
- Şirketin, Google Partner ya da Premier Google Partner rozetleri kazanması için şirketteki en az bir çalışanın Google Ads sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bahsi geçen sertifikalara sahip olunması durumunda Google Partner ya da Premier Google Partner rozetlerine sahipi olma olanağı bulunmaktadır.
Google Ads Sertifika Türleri Hakkındaki Hususlar
Google Ads sertifika çeşitlerine göre bilmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Google Ads Temel: Bu sınav Google Ads sertifika sınavlarının ilk basamağındaki sınavdır. AdWords hesabı, kampanya bilgileri, reklam biçimleri, teklif verme, bütçe oluşturma gibi temel konuların ele alındığı çevrimiçi reklamcılık hakkındaki bilgileriniz test edilir.
- Arama Ağı Sertifikası: Google Arama Ağı kampanyaları oluşturma, bu kampanyaları optimize ve organize etme, akıllı teklif ve kitle çözümleri konusundaki becerilerinizin sınandığı sınavdır.
- Görüntülü Reklamcılık: Görüntülü reklam ağı stratejilerinizinle ve düzenlediğiniz kampanyalarla belirli pazarlama hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağınız test edilir.
- Mobil Reklamcılık: Reklamcılık sektöründe mobil imkânları ne kadar kullanabildiğiniz ve imkânlarla hedef kitleye ulaşma konusunda nasıl yollar izlediğiniz gibi becerileriniz sınanmaktadır.
- Video Reklamcılığı: Youtube ve Google Video reklamcılığı konusundaki becerileriniz ile hedef kitleye ulaşıp ulaşamayacağınız test edilir.
- Alışveriş Reklamcılığı: Alışveriş reklamlarını kullanmak ve optimize etmek üzerine geliştirdiğiniz becerilerizi ve uzmanlığınızı ispatlayacağınız sınavdır.
Google AdWords Sertifika Sınavları Hususları
Google Ads sertifikaları hakkında bilmeniz gerekenler aşağıdak gibidir:
- Sınavlar online olarak yapılmaktadır.
- Google Ads sınavları katılımı herhangi bir ücrete tabi değildir.
- AdWords Temel Düzey, Görüntülü Reklamcılık ve Arama Ağı Reklamcılığı için verilen süre 120 dakikadır ve katılımcılardan bu süre içinde verilen 100 soruyu cevaplamaları istenmektedir.
- Mobil Reklamcılık, Video Reklamcılığı ve Alışveriş Reklamcılığı içinse katılımcıların 100 soruyu 90 dakikada cevaplaması beklenir.
- Katılımcılar girdiği sınavı geçemediği takdirde 7 gün sonra tekrar sınava katılabilirler.
- Katılımcıların sınava katıldıktan sonra ara verme hakkı bulunmamaktadır. Zamanlayıcı durmayacağı için internet bağlantısının kopma ya da bilgisayarın kapanma ihtimalinde bile sınavda katılımcılara verilen süre işlemektedir.
- Başarılı olunan sınavlar sonucu alınan sertifikalar 1 yıl boyunca geçerlli sayılmaktadır.
- Geçerlilik süresinin dolması durumunda kişiler tekrar Google Ads sertifika sınavlarına katılabilir ve başarılı olduğu takdirde sertifikasını tekrar alabilir.
Google Ads Sertifikaları Nelerdir ve Nasıl Alınır?
Google Ads sertifikaları sahibi olmak için, Google’ın reklamlar konusunda hazırladığı sorularla yaptığı sınavlara girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.