Facebook’un Günümüzdeki Önemi Nedir?

Facebook’un Günümüzdeki Önemi Nedir?
Sosyal Medyada Paylaş

Facebook içinde bulunduğumuz dijital çağ için önemli noktada duran sosyal mecralardan biridir. Facebook kuruluşunda bu yana en çok kullanılan sosyal ağlardan biri olmakla beraber, günümüzde dijital pazarlama alanında da aktif olarak kullanılmaktadır. Facebook sahip olduğu çeşitli özellikler ve kullanıcılara sunduğu hizmetlerle bir sosyal paylaşım sitesi olmanın ötesine geçmiştir. Facebook’un özellikleri gibi kullanım amacı ve yoğunlaştığı konular da her geçen gün değişmekte ve gelişmektedir. Dijital çağın önemli platformalarından olan Facebook, günümüzde sadece bir sosyal ağ değil aynı zamanda ticari bir alan haline gelmiştir. Facebook’un günümüzdeki önemi, çağın değişimine çok hızlı adapte olması hatta bu değişimi yönlendiren bir noktada durmasından kaynaklıdır.

Facebook’un Amacı Nedir?

Facebok’un amacı kuruluşundan bu yana değişmiştir. Facebook Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında kurulmuştur. 2004 yılında Hardvard Ünversitesi’ndeki öğrencilerin iletişim kurması ve arkadaşlarını bulmasına yönelik olarak kurulan Facebook kısa zamanda tüm dünyada kullanılan ve arkadaşları bulmanın ötesinde amaçları olan bir platforma dönüşmüştür. Facebook’un arkadaşları bulmaya yönelik kurulmasından sonra birçok oyun ve uygulamayı bünyesine eklemesi sonucu amacı ve kitlesi değişmiştir. Facebook’a zaman içinde eklenen çeşitli özellikler sosyal medya platformunun amaçlarını çeşitlendirmiştir. Facebook kullanıcıları birçok farklı amaca yönelik olarak bu platformu kullanabilmektedir.

Facebook’un Sahip Olduğu Özellikler Nelerdir?

Facebook’un sahip olduğu özelliklere sürekli olarak bir yenisi eklenmektedir. Kurulduğu tarihte durum güncellemesi ve fotoğraf yükleme özelliği olan uygulama günümüzde bunların çok daha ötesinde çeşitli özelliklere sahiptir. Facebook sahip olduğu bu özelliklerle kullanıcılarına çeşitli alanlarda işlevsel ve eğlenceli hizmet vermektedir. Facebook’un günümüzdeki önemi, sürekli geliştirilen bu özelliklerle ilişkilidir. Facebook’un sahip olduğu özellikler şu şekilde sıralanabilir.

  • Durum güncelleme özelliği ile ilgili olarak profil sahibi olan kişiler durumları hakkında paylaşım yapma olanağına sahiptirler.
  • Fotoğraf ve video yükleme seçeneği olan Facebook’ta bu paylaşımların kimler tarafından görülebileceğini seçmek profili olan kullanıcının insiyatifindedir.
  • Facebook’ta video ve fotoğraf paylaşımı dışında canlı yayın yapmak ya da Instagram’da olduğu gibi hikaye paylaşımı yapmak mümkündü Facebook’taki hikaye paylaşma özelliği 2012 yılında Instagram uygulamasının satın alınmasından sonra başlamıştır.
  • Facebook uygulamasında etkinlik açmak için seçenek bulunmaktadır. Facebook’ta açılan etkinliklerin kapsama alanı, çok hızlı yayılmasından ve duyurusunun geniş bir kitleye yapılabilmesinden kaynaklı olarak geniştir.
  • Facebook’un kullanıcıların aralarında alışveriş yapmalarını sağlayan uygulması bulunmaktadır. Facebook MarketPlace uygulaması ile bu platform alışveriş için kullanılabilecek bir alan haline gelmiştir.

Facebook Kuruluşundan Günümüze Değişimi Nasıldır?

Facebook’un kuruluşundan günümüze özellikleri, kullanım amacı, donanımı, sahip olduğu uygulamaların çeşitliliği sürekli olarak artmakta ve gelişmektedir. Buna bağlı olarak ger geçen gün dijitalleşen dünyada bu platform önemli bir noktada durmaktadır. Facebook’un bu değişimi ve dayanakları şu şekilde listelenebilir.

  • Facebook zaman içinde bünyesine aldığı popüler oyunlar ile kitlesini arttırmıştır. Bu noktada platformun kullanıcı sayısı artmaktadır.
  • Facebook çeşitli alanlara yönelik açılabilecek etkinliklerin dışında, sosyal alanlarda duyarlılık gösteren uygulamalar da geliştirmiştir. Facebook’un geliştirdiği Sivil Toplum Programı bu konuda örnek gö Bununla birlikte ırkçı söylem ve uygulamalara karşı politika değiştirmesi de paylaşım platformu olmanın sınırlarını aştığını göstermektedir.
  • Facebook’un 2017 Meksika depremi sonrası oluşturduğu Kriz Yardım Merkezi uygulaması ile kişiler facebook üzerinden herhangi bir kriz anında güvende olduklarını paylaşabilmektedir. Bu uygulama bir paylaşım örneği olmanın dışında, uygulamanın hayatın her alanına yayıldığının bir gö
  • Facebook oluşturduğu diğer programlarla sadece paylaşım yapmak için değil aynı zamanda ticari kazanç elde etmeye yönelik hamleler için de uygun bir platform haline gelmiştir. Facebook üzerinden reklam verme ya da marka değerine yönelik çeşitli hamleler yapmak mümkün hale gelmiştir.
  • Facebook’un bünyesine kattığı uygulama, oyun ve çeşitli yeniliklerle beraber kullanıcı sayısı da artmıştır. Dünyanın en başarılı web2.0 uygulamalarından biri olarak kabul edilen Facebook aynı zamanda bu süreçte birçok hissedara da sahip olmuştur.

Dijital Pazarlama Alanlarından Biri Olan Facebook’un İşletmeler İçin Önemi Nedir?

Facebook popüler paylaşım platformu olmanın ötesinde aynı zamanda yoğunlukla tercih edilen bir dijital pazarlama platformudur. Facebook kullanıcı sayısının çok yüksek olmasından ve çeşitli ticari firmaların ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir platform olmasından dolayı dijital pazarlama için çok uygundur. Facebook çok fazla özellik ve uygulama sahibi olmasına rağmen günümüzde bu kadar popüler olması kesinlikle dijital pazarlama için en uygun kanallardan biri olmasıyla ilgilidir. Facebook bir sosyal medya platformu olarak çok başarılı olmasından dolayı, dijital pazarlama yapmak isteyen firmalar için de uygun bir araç konumundadır. Facebook’un günümüzdeki önemi, çağın ihtiyaçlarına yönelik uygulamalar yaratması ve ticari işletmelerin kazanç sağlamak için kullanabileceği bir platform olmasına dayanmaktadır.

5

Facebook'un Günümüzdeki Önemi Nedir

Facebook içinde bulunduğumuz dijital çağ için önemli noktada duran sosyal mecralardan biridir. Facebook kuruluşunda bu yana en çok kullanılan sosyal ağlardan biri olmakla beraber, günümüzde dijital pazarlama alanında da aktif olarak kullanılmaktadır.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Sosyal Medyada Paylaş
Yorum Gönder