Google AdWords Reklamı Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google AdWords Reklamı Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sosyal Medyada Paylaş

Google AdWords reklamı verirken bazı durumların dikkate alınması ve bu kriterlerin belirlendikten sonra işlemlerin yapılması gerekmektedir. Google AdWords reklamı verilirken dikkat edilmesi gereken durumlar aşağıdaki gibidir:

  • Hedef kitle,
  • Reklam amacı belirleme,
  • Anahtar kelime belirleme,
  • Google Analytics kullanımı,
  • Site açılma hızı,
  • Mobil uyumluluk.

Hedef Kitle

Reklamın ulaşacağı hedef kitlenin reklam henüz verilmeden önce belirlenmesi gerekmektedir. Zira hedef kitlesinin belirlenmesi, verilecek reklam stratejisinin belirlenmesine de yardımcı olmaktadır. Zira üniversite eğitim kitapları satan bir e-ticaret sayfanızın olduğu düşünülürse, bu durumda hedef kitlenizi üniversite öğrencileri olarak belirlerseniz, vereceğiniz reklam türü ve stratejisi de buna göre belirlenecektir.

Hedef Kitle Analizi

Hedef kitlenizi gözlemlemek ve hedef kitlenizin hangi anahtar kelimelerle, hangi sitelerde aramalar yaptığını incelemeniz, özetle hedef kitlenizin dijital analizini yapmanız gerekmektedir. Böylece belirleyeceğiniz strateji ile vereceğiniz reklamların hedef kitleye ulaşmasını ve doğru iletiler sunmasını daha olası bir hale getirebilirsiniz.

Reklam Amacını Belirlemek

Reklam verme amacınız konusunda kendinizden emin olmalısınız. Vereceğiniz reklama dair yazılmış metinler, seçilmiş görseller, sayfa düzenleri ve diğer detayların tümü belirlediğiniz amaca hizmet etmelidir. Vereceğiniz reklamın kendi içinde sağlanan tutarlılığı ve hizmet ettiği amacın anlaşılması ziyaretçilerde veya kullanıcılarda doğrudan olumlu bir etki yaratmaktadır.

Anahtar Kelime Belirlemek

Anahtar kelimelerin seçilmesi verilen Google AdWords reklamları için epey önemli bir durumdur. Zira kullanıcıların arama motorları üzerinden gerçekleştirdiği aramaların, kullanılan anahtar kelimelerle eşleşmesi sonucunda reklamınız kendini gösterir. Anahtar kelime seçiminde önemli olan hususların başında seçeceğiniz anahtar kelimelerinin ürününüzle ve sizinle alakalı olması gerektiğidir. Seçeneğiniz anahtar kelimelerin sırf çok iyi performans sergiliyor diye başka konularla alakalı seçilmesi durumu işletmenizin kesinlikle geriye düşürecektir. Üniversite eğitim kitapları satan bir e-ticaret firması olduğunuz düşünüldüğünde seçilmesi gereken anahtar kelimeler de bu konuyla alakalı olmalıdır. Anahtar kelime analizinde kullanılan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Google Keywords Planner, anahtar kelime analizinde kullanılan uygulamaların başında gelmektedir. Bu uygulama üzerinden anahtar kelimelerin maliyetleri ve aranma hacimleri konusunda bilgi sahibi olabilir, iyi bir anahtar kelime analizi yapabilirsiniz.

Google Analytics

Google Analytics uygulaması üzerinden verdiğiniz reklamlar akabinde web sayfanızda oluşan trafiği analiz edebilirsiniz. Böylece reklam stratejinizi sorgulayabilir, eksikliklerinizi görebilir, kendinize yeni stratejiler belirleyebilirsiniz. Fakat Google Analytics’in java script kodu ile veri çektiği unutulmamalıdır. Dolayısıyla java script kodunun mevcut olmadığı sitelerden herhangi bir istatistik akışı söz konusu değildir. Herhangi bir veri kaybı yaşamamak için bu kodu bütün sayfalara eklenip eklenmediğini araştırın ve aksi bir durumla karşılaşırsanız bu durumu düzeltin.

Site Açılma Hızı

Web sayfanızın açılma hızı ziyaretçilerinizin memnuniyet ortalamasını doğrudan yükseltmektedir. Zira site açılma hızının yüksek olmasıyla birlikte müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize daha konforlu bir site deneyimi sunmuş olursunuz. Site açılma hızınızın düşük olması durumunda müşterilerinizin sitenizi ikinciye ziyaret etmek konusunda şüpheleri olacaktır. Site açılma hızının 3 saniye ve altında olması ideal olandır ve müşterilerin sitenize olan ziyaretlerinde kendilerini konforlu hissetmesini sağlayacaktır. Site açılma hızınız 3 saniyeden uzun sürmekteyse sitenizin açıla hızı konusunda çalışmalar yapmanız gerekmektedir.

Mobil Uyumluluk

Mobil uyumluluğun önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Zira artık mobil cihazlarla yapılan aramalar, bütün platformlarda yapılan aramaların içerisinde oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. İnsanların akıllı telefonlar sayesinde bulundukları her alanda internete bağlanması durumu söz konusuyken web siteleri için mobil uyumluluğun öneminin artmaya devam edecek olması işten bile değildir. Bundan dolayı Google AdWords reklamı verecek kişilerin öncelikle sitelerinin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Mobil uyumluluğu bulunmayan web sitelerinin bu konu üzerine çalışmalar yapması gerekmektedir.

5

Google AdWords Reklamı Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google AdWords reklamı verirken bazı durumların dikkate alınması ve bu kriterlerin belirlendikten sonra işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Sosyal Medyada Paylaş
Yorum Gönder